نگید تا کنون با درخواست پرداخت انعام مواجه نشدید. حتی همان یک بار هم کافی است که ذهنیت شما را به انعام دادن تغییر داده باشد. برخی از رفقا که در موقعیت های این چنینی بیشتر قرار گرفته اند که دل خونی از این موضوع دارن. برای همین هم گفتم در موضوع انعام دادن و انعام گرفتن و انعام ندادن و … یه غوری بکنم، شاید به درد کسی خورد.

اصلا باید انعام داد؟

نه تنها تو ایران، در تمام دنیا درآمد برخی از مشاغل مبتنی بر درصدی از فروش کالا هست و برخی که موضوع بحثمونه ، مبتنی بر بخش بسیار کمی حقوق ثابت و گرفتن انعام از فردی که بهش خدمات میدن خواهد بود. در خارج از ایران حتما به مواردی بر می خورید که تا ۸۰ درصد درآمد ماهانه طرف از انعام هست. خوب پس اینکه انعام باید بدیم یا نه بستگی به این داره که شما قراره فقط یک بار از اون خدمات استفاده کنید یا باز هم قراره مراجعه کنید. یا اینکه بدون انعام دادن می تونید از کارواش خارج بشید یا کلی بد و بی راه باید تحمل کنی. (یکی از دوستان نقل می کنه که به واسطه محبت کارگر کارواش جهت بستن در ماشین، دستش لای در گیر کرده بوده.)
اما اگه منصفانه نگاه بکنید، انعام دادن به نوعی اظهار خشنوی شما از خدماتی است که دریافت کردید، اینکه تو ایران آخر کار حتما یه آخی توش در میاد، نباید ذهنیت شما رو به انعام دادن خراب بکنه.

تشکر بابت انعام
تشکر بابت انعام

تبعات انعام کمتر از توقع متقاضی

شما وقتی انعام کمتر می دی، نه تنها به طرف لطف نکردی بلکه به خودت هم چند باره ضرر زدی. طرف احساس می کنه که اون رو گدا فرض کردی در نتیجه یا وقتی داری دنده عقب می ری ، خیلی دیر بهت می گه خووووووب و شما می کوبی به دیوار و یا در لحظه خروج از کارواش اون دستمال کثیف رو آروم می کشه رو شیشه عقب که وقتی تو آینه نگاه می کنی یاد انعام کم دادن بیافتی. در واقع بهتر بود که انعام نمی دادی. هم پول انعام از دستت رفته هم یه دشمن نصفه و نیمه درست کردی.

تبعات انعام بیشتر از توقع متقاضی

اگه ۱۰ هزار تومن به دربون رستوران انعام بدید ولی مخفیانه ، اون احساس می کنه که انعام کمی بوده و شما شرمنده بودید از این مبلغ، پس مثل مواد مخدر انعام رو قایم نکنید تو مشتتون.

انعام که بیشتر از اندازش پرداخت بشه، طرف رو به شدت بد عادت می کنه و توقع سیر صعودی پیدا می کنه، یعنی دفعه بعد که تشریف ببرید کارواش، آرایشگاه، رستوران و .. و انعام بیشتر پرداخت نکنین، در زمره اونهایی قرار می گیرد که انعام کمتر از توقع متقاضی پرداخت می کنن، که تبعاتش رو در بالا گفتم. اگه این سوال به ذهنتون اومده که مگه طرف شما رو یادش میاد یا نه باید بگم، این شمایید که ممکنه فراموش کار باشید، اون طرف کاسبیش از گرفتن انعام هست در نتیجه مشتریهاش رو حتما به خاطر میسپره.

انعام بده بیمه شو!

برادر من، خواهر من، شما که به بیمه اعتقاد دارید، عجیبه که به انعام دادن مثل بیمه کردن خودتون نگاه نمی کنید. شما وقتی از یه پارکینگ مشخص نزدیک محل کار استفاده می کنید، در واقع با پرداخت یه انعام به اندازه (دقت کنید به اندازه) دارید خودتون و ماشینتون رو بیمه می کنید، نگهبان پارکینگ جای سایه رو براتون نگه می داره تا برسید، خودش می پره و موانع سر راه رو کنار می زنه، اجازه نمی ده که راننده خانوم نزدیکتون پارک بکنه که خدای نکرده موقع پیاده شدن در رو بکوبه به ماشینتون، اگه ماشینتون سنسور نداره براتون کلی بال بال می زنه که قشنگ بچسبونید به دیوار و در برابر کلیه خطرات محیطی شما رو محافظ می کنه. پس فراموش نشه که انعام دادن به نوعی پرداخت حق بیمه به صورت مستمر هست.

انعام و فساد اداری

بنده هیچ نظری در این خصوص ندارم. فقط بگم که در دنیا انعام دادن در اکثر ادارات دولتی ممنوع هست. در ایران هم برای اینکه هم کار خیر انعام دادن رو مردم ترک نکنن و هم روحیه کارکنان خراب نشه، اسامی مختلفی روش گذاشتن. مثلا مهرورزی، پول چایی، پول بستنی بچه ها، شیرینی ما یادتون نره، ما رو هم در خوشحالیتون سهیم کنید و …

ارتباط انعام با کیفیت خدمات

انعام فراموش نشود
انعام فراموش نشود

بعله، عرض کردم که وقتی اهل انعام دادن باشید و به رستوران همیشگی برید، نسبت به اونهایی که انعام نمی دن و یا بار اولشون هست و برادریشون رو ثابت نکردند، خیالتون راحت تره. مثلا اون سالاد تازه تر و یا نوشابه خنک تر رو براتون از یخچال میارن. حتما دقت می شه که بشقاب و پیش دستی ها لب پر (شکسته) نباشن و … ، البته یه وقت به ذهنتون خطور نکنه که انعام رو قبل از دریافت خدمات پرداخت کنید، چون احتمالا طرف احساس می کنه که کارش تموم شده و خدمات مورد نیاز رو شما دریافت کردید. حالا اگه خیلی زرنگ هستید به زبون بی زبونی قول انعام رو می تونید بدید، که کارتون رو کلی جلو میندازه.

فرق انعام در فست و فود و چلوکبابی

کارگرهای فست فودی چون وقتی میان پای میز که شما رفتید و اونها میان میز رو جمع کنن، طفلی ها معمولا تو دریافت انعام مظلوم واقع می شن، اما تو چلوکبابی به خصوص وقتی طرف با یه دست، چند تا دیس پلو و کباب رو می گیره شما رو هیجان زده می کنه و گاهی هم جو گیر. پس چه قدر خوب که با وجود اینکه تو فست فودی خودتون می رید و غذا رو تحویل می گیرد، یادتون باشه اگه میزها تمیز بود شاید بد نباشه که یه انعامی به کارگر سالن اونجا هم بدید.

محاسبه درآمد ماهانه هنگام انعام دادن

بعضی ها وقتی می خوان انعام بدن خیلی سریع برآورد می کنن که اگه مثل من روزی فلان تعداد به این بابا انعام بدن، تو ماه داره این قدر در میاره . در نتیجه در اندازه انعام مردد می شن. ولی این گوشی تلفن لاکردار رو که بر می دارند فکر نمی کنند که اوپراتور داره ثانیه به ثانیه چه پولی در میاره و یه ریز صحبت می کنند. دلیلش هم واضحه. این رو دارن نقد می دن، اون رو نسیه.

کیفیت خدمات و انعام
کیفیت خدمات و انعام

انعام دادنی است یا گرفتنی؟

اینکه باید انعام داد یا اون رو ازت می گیرن، نمیشه خیلی روش مانور داد. در برخی فرهنگ ها نیازی به ایما و اشاره نیست. شما خدمت رو که دریافت می کنید، انعام رو پرداخت می کنید، در برخی فرهنگ ها (کشورها) چون نرخ رو نمی دونید و یا مطمئن نیستید که باید انعام بدید یا نه، راست راست تو چشم طرف نگاه می کنید و طرف خودش به زبون میاد و تقاضا می کنه.

موقع انعام دادن ارتباط چشمی و کلامی برقرار کنید

یه توصیه هم بکنم که انعام دادن اثر بیشتری براتون داشته باشه. مثلا وقتی دارید انعام می دید حتما با طرف یه چند کلمه ای حرف بزنید، مثلا یه جمله که خیلی تو ذهنشون می مونه و گاهی مغزشون رو به هم می ریزه اینه که “دیروز نبودی دنبالت گشتم” این یعنی زدید طرف رو خراب خودتون کردید.

انعام مخفیانه
انعام مخفیانه

نیازی به اینکه انعام رو مخفیانه مثل مواد مخدر تو دستتون قایم کنید و یواشکی تو دست طرف بگذارید نیست. چون اون هم یواشکی می گذاره تو جیبش و انعام ۵ هزار تومنی شما رو ممکنه با انعام ۵۰۰ تومنی نفر قبلی قاطی کنه. شما یا داری کار خلاف می کنی که موضوع بحثمون نیست. یا داری انعام می دی که این حرفها رو نداره. قشنگ مرد و مردونه انعام رو پرداخت بکن. چون حتی اگه ۱۰ هزار تومن به دربون رستوران انعام بدید ولی مخفیانه ، اون احساس می کنه که انعام کمی بوده و شما شرمنده بودید از این مبلغ.

معجزه ۵ هزار تومنی تو دستتون روی فرمون

هر وقت که حسابی دیرتون شده، یا می خواهید جلوی سالن عروسی پارک بکنید، یا تو فرودگاه یه جای خوب نیاز دارید و خلاصه یه پارکینگ بهترین چیزیه که ممکنه نصیبتون بشه، کافیه که موقع ورود و یا نزدیک شدن به محل مورد نظر یه ۵ هزار تومنی رو به نحوی که از جلو کاملا قابل رویت باشه، بین انگشتاتون بگیرید و دستتون رو بگذارید روی فرمون. بهتره که اگه شب هست نور چراغ های جلو رو کم کنید که توی ماشین دیده بشه. اگه معجزه کرد که ایمانتون به توصیه های من قوی تر می شه، اگه هم معجزه نکرد و یه دفعه براتون یه جای پارک ظاهر نشد، در نحوه گرفتن ۵ هزار تومنی دوباره دقت کنید. احتمالا اشتباه گرفتید و تو دید پارکبان و یا نگهبان سالن نبوده.

توصیه می کنم یه مقاله از دوست خوبم مهرداد فضیلت رو در دنیای اقتصاد از این لینک بخونید. این مقاله به نکته مهمی جهت گرفتن انعام بیشتر اشاره می کنه.

درج پاسخ